Specialisaties

Regelmatig volgen onze diëtisten bij- en nascholingen. Zo blijven we op de hoogte van de laatste inzichten.

Koolhydraatbeperkte voeding

Een koolhydraatbeperkte voeding kan worden geadviseerd bij Diabetes Mellitus type 2, hypoglykemie of bij de wens tot gewichtsverlies. Tijdens de begeleiding kijken we samen in welke vorm een koolhydraatbeperkte voeding geschikt voor u is. Zo werken we samen toe naar een blijvend gezond resultaat. 

Gecombineerde leefstijl interventie

Sinds 2021 zijn wij uitvoerder van het GLI programma Slimmer in de gemeente Zwartewaterland. Dit is een tweejarig programma gericht op het aanleren van een gezonde leefstijl. Tijdens dit programma wordt u begeleidt door een team bestaande uit een diëtist, fysiotherapeut en/of leefstijlcoach. Het programma word, wanneer u voldoet aan de gestelde voorwaarden, volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of verwijzen wij u naar: www.nogslimmer.nl of www.goedzorgfysiotherapie.nl/over-goedzorg/beweegprogramma-s/gli/

FODMAP

Het FODMAP traject is speciaal ontwikkeld voor personen met het prikkelbare darm syndroom. Ook wel PDS, spastische darm en chronische buikpijn genoemd. Het FODMAP is ontwikkeld door de Monash University in Australië, sinds enkele jaren werken wij hier in Nederland ook veel mee. Tijdens het traject wordt onderzocht of er sprake is van gevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen, waardoor de buikklachten ontstaan. Het is aan te raden dit dieet onder goede begeleiding te volgen zodat er een goede voedingstoestand en conditie blijft bestaan. Wilt u meer weten over dit traject, neem dan gerust contact met ons op!

Kids on the move

Kids on the move is een programma voor kinderen in de basisschool leeftijd. Tijdens dit programma leren kinderen, samen met ouders/verzorgers, hoe zij gezond kunnen eten en bewegen.